Schrijven = wijn proeven

‘Huh, wat bedoel je hiermee?’ hoor ik je denken. Een glas wijn beoordeel je op de kleur, geur, je proeft ervan, en laat hem eens goed over je tong rollen. Je zet al je zintuigen open om de wijn op waarde te schatten.

Dat doe ik met taal! Ik laat woorden resoneren, kijk naar de afzender, en voel of ze bij iemand passen. Ik proef als het ware of de gebruikte woorden smaakvol en krachtig genoeg zijn. En of ze authentiek zijn. Zo niet, dan kiezen we andere woorden. Onze kleurrijke taal heeft zoveel synoniemen!

Waarom is mijn werkwijze onderscheidend?
Vakjargon en clichés zijn een groot probleem in de hedendaagse communicatie en online marketing. Als mensen je taal niet begrijpen groeit het wantrouwen, en keldert de kans dat ze ooit je klant zullen worden. Klanten voelen gelijk of je ze begrijpt. Of je hun probleem snapt. Daar begint het mee. Als je ze afschrikt met onbegrijpelijk jargon ben je ze al kwijt voordat je überhaupt begonnen bent…

Het is mijn diepste overtuiging dat je clichés moet vermijden en jezelf onderscheidt met woorden die bij JOU passen. Daarmee word je authentieker, krachtiger en overtuigender. Zo onderscheidt jezelf op een subtiele, eigen manier, zonder voor ‘copycatter’ te worden uitgemaakt.
Nieuwsgierig? Mail me voor een vrijblijvende (Skype)afspraak: info@keesjandijkstra.nl

IMG_0232 (1)

Boek schrijven

Droom je al járen van een boek, maar kom je alleen geen stap verder?

Om mij heen hoor ik veel mensen die dromen over een eigen boek. Het is vaak een jarenlange wens die maar niet van de grond komt… Een onvervuld verlangen. Ik weet hoe je je voelt, ik heb mijn boekenambities ook veel te lang uitgesteld. Eind 2015 heb ik na 2 jaar archief- en literatuuronderzoek mijn eerste non-fictie boek afgerond (in boekwinkel en online te koop: zie hier).

Het kostte me bloed, zweet, tranen, zitvlees en doorzettingsvermogen. Maar nu kan ik zeggen dat het ge-wel-dig voelt om zo’n lang gekoesterde droom te verwezenlijken! Voldoenend ook, om stapels met dozen te zien staan bij de uitgever, en om je eerste boek te mogen vasthouden..

De dag dat ik mijn manuscript heb ingeleverd bij de uitgever was ik opgewonden & trots: het is gelukt! Dat geluksgevoel voelde ik weer bij de daaropvolgende mijlpalen: het vers gedrukte boek in je handen, je boek zien liggen in boekwinkels, enthousiaste reviews van lezers, boekpresentatie vol lovende woorden & signeersessies. Ik gun iedereen met een boekenwens dit bijzondere gevoel. En help je graag de beslissende stappen te zetten om dit te bereiken !

Passie delen

Ik deel graag mijn schrijfkennis en ervaring met professionals die dezelfde passie voor schrijven voelen. Maar die ook -tig redenen hebben om er niet mee aan de slag te gaan.. Inmiddels werk ik met veel plezier met ondernemers die beter willen leren schrijven en help ze met uitvoering en structuur van hun schrijfprojecten.

Ook ben ik druk met het ontwikkelen van een MASTERCLASS, een combinatie van online en offline. Omdat je schrijfoefeningen prima online kunt doen, maar feedback ‘live’ veel meer impact heeft. En uit ervaring weet ik dat het erg stimuleert om met anderen aan een gedeelde passie te werken, creatief bezig te zijn, samen te spelen met woorden. Het schrijfproces vergt een lange adem waarbij een steuntje in de rug geen overbodige luxe is: zo kun je samen blijven puzzelen, herschrijven en elkaars hoofdstukken ‘peeren’ en ‘tegenlezen’.

Schrijfvertrouwen

Misschien denk je: ‘er zijn al zoveel coaches, waarom zou ik voor jou kiezen?’
Door mijn jarenlange schrijfexpertise als academisch geschoolde dagblad-verslaggever weet ik hoe je lezers kunt boeien. Door ze vanaf de eerste zin bij de kladden te grijpen! Daarnaast heb ik het hele schrijfproces van A tot Z succesvol doorlopen, bezit ik een diepgewortelde liefde voor onze taal (zie bv. mijn blog over taalliefhebbers) en kan ik je met mijn enthousiasme en gedrevenheid op meerdere vlakken tegelijk ondersteunen: met je schrijfstijl, structuur, zitvlees kweken, maar ook met de gevoelswaarde van woorden.

En misschien nog wel het belangrijkste: met het overwinnen van mentale drempels en onvermijdelijke tegenslagen. Het mentale deel – ik noem het ‘schrijfvertrouwen’ – is in mijn ogen één van de belangrijkste aspecten om te slagen in het schrijverschap.

>> NIEUW: ‘Effectief bloggen’

Voor zelfstandig ondernemers die meer klanten willen bereiken met hun ‘schrijfsels’ maar geen tijd hebben voor een boek, heb ik het ‘Effectief bloggen’ PROGRAMMA ontwikkeld. Een praktisch en super concreet programma van 3 maanden (1x per maand een dagdeel coaching + schrijfoefeningen) waarmee ik al een paar ervaren ondernemers blij heb kunnen maken.

INHOUD? In 3 maandelijkse coachsessies leer ik je 1-op-1 de kneepjes van het mooie schrijfvak. Met concrete schrijfoefeningen, analyses van je eigen blogs, succesvolle praktijkcases, en scherpe feedback op de oefeningen kun je in slechts 3 maanden tijd sprongen vooruit gaan.

EFFECT? Je verhoogt je zichtbaarheid & impact zienderogen, en bereikt meer (potentiële) klanten die je verhalen vaker zullen delen in hun netwerk. Zodat je niet langer onsamenhangende blogs of onleesbare nieuwsbrieven meer rondstuurt, maar spannend geschreven, authentieke verhalen die klanten overtuigen en hongerig maken naar meerrr.

NIEUWSGIERIG? Mail: info@keesjandijkstra.nl voor de details & prijs van dit schrijfprogramma

Wil je meer weten over mijn programma's?

Stel niet langer uit!

Schrijven is heerlijk, en als je in een flow zit, ook ontspannend.

Naast schrijfcoaching en programma’s (‘Effectief bloggen’) ben ik druk met een Masterclass, webinars en een mooi Storytelling-event aan zee. Hou de homepage in de gaten!

Informatie?

Wil je al járen dat boek schrijven of beter leren bloggen? En kom je alleen geen stap verder?
Mail me dan voor een GRATIS adviesgesprek op Skype.
Stop met twijfelen. Ga van Denken naar Doen!

Twitteren kan ook: @KeesJD

“Vlot geschreven!”

“Prachtige illustraties”

boek-Weldaad-loont

Contactgegevens