Breaking nieuwtje! RTL stopt per direct met z’n talkshow RTL Late Night. Na Tan is nu ook Twan gesneuveld als talkshow-presentator. Binnen een half jaar van zijn sokkel getrokken als serieus presentator. Hij trok op RTL 4 nóg minder kijkers dan Humberto deed. Terwijl hosts als Eva Jinek en Jeroen Pauw het prima doen op NPO. Net als Wilfred Genee met voetbalvrienden bij Veronica overigens. Het ligt dus niet aan de zender.

Kijkers zijn niet gek

Hoe kan dat toch? Er zijn veel factoren die meespelen, maar het geheim zit ‘m in AUTHENTICITEIT. Of in dit geval: in het gebrek hieraan. Zowel Tan als Twan bezweken onder de kijkcijferdruk. Als ik iets heb geleerd uit 20 jaar interviews en reportages maken, dan is het dat lezers & kijkers niet gek zijn. Ze VOELEN of je oprecht en authentiek bent. Of een rol speelt. Neem ze dus serieus.

Dat zit ‘m niet alleen in de onderwerpen en gasten, maar ook in de presentatie. TV is wat dat betreft dodelijk.. Het registreert feilloos iedere ongemeende vraag of fake lachje van de presentator, hoe fris & fruitig ook. Zeker als je zichtbaar moeite hebt met shownieuws items. Zoals een dansende Tijl op je tafel, of een hossende Joling met zijn zoveelste commerciële ruknummer. Dan blijven er nog maar 200.000 kijkers over. Terwijl Humberto al werd ontslagen bij 300.000 kijkers.

Van Nieuwsuur-anchor naar falende geldwolf. Je kan diep vallen als je te hoog grijpt

Persoonlijk drama

Dat tv keihard kan zijn heeft Twan na jaren van succes de afgelopen maanden ondervonden. Een persoonlijk drama: van gerespecteerd Nieuwsuur-anchor naar een falende geldwolf. Je kan diep vallen als je te hoog grijpt. Hoewel hij vast een lekker bedrag mee naar huis krijgt. Volgens mediabronnen zou Huys bij RTL4 tussen de 7,5 ton en een miljoen per jaar verdienen. Benieuwd hoeveel ie na een half jaar meekrijgt bij gedwongen stoppen..

Inspiratierapport

Over het grote belang van authentiek presenteren heb ik recent een Inspiratierapport geschreven. Inclusief een analyse over Humberto’s ondergang bij RTL Late Night. Dat Huys zo snel zijn pad zou volgen, kon ik toen niet bevroeden….

Nieuwsgierig naar dit rapport? Check dan op m’n homepage de button waar je ‘m gratis kan downloaden!