Over Kees-Jan

Na 10 jaar als verslaggever en eindredacteur in de krantenwereld te hebben gewerkt ben ik sinds 2007 zelfstandig journalistiek ondernemer. Als redacteur & Storyteller werk ik voor bladen en overheidsinstanties (oa. Raad voor Rechtspraak, Ministerie van Binnenlandse Zaken). Daarnaast ben ik media-docent.

Ik geef trainingen over Storytelling (Storytelling aan Zee) en een Masterclass over creatief & authentiek schrijven.
Ook was ik docent Communicatie & Marketing op een ROC, begeleidde mediastudenten op Hogeschool van Amsterdam (HvA) en ben ik kerndocent bij een nieuwe HBO Bachelor Journalistiek van Hogeschool NTI.

Helder communiceren

Helder en authentiek taalgebruik is in mijn ogen ESSENTIEEL om duurzaam succesvol te zijn. Zeker in een tijd dat instituties en overheden steeds meer gewantrouwd worden, vooral in de wereldwijde corona-pandemie. Vertrouwen win je & verbinding maak je door authentieker te communiceren. En door Storytellingstechnieken te gebruiken. Die zijn zeer effectief en worden al decennialang toegepast in topfilms en tv-series.

De kracht van het woord is zo oud als de weg naar Rome. Dat wordt vaak vergeten in dit tijdperk van machtige techbedrijven als Apple, Facebook en Google. Eeuwen na het schrift ontdekten we pas beeld & geluid. Ons brein reageert daarom nog steeds sterk op taal, vaak onbewust, veel meer dan we denken. Anders gezegd: een prachtig ontworpen website met onleesbare content is nog steeds ineffectief.

Authentieke content & storytelling is in mijn ogen een voorwaarde voor succes.
Vooral in deze vluchtige tijden met sociale media, waarin personen steeds centraler staan en communicatie is teruggebracht tot tweets, likes, hartjes, selfies en TikTok-filmpjes.

 

Mijn kernwaarden

> Kritisch meedenken

> Snel tot de kern komen: doortastend

> Overtuigen met authenticiteit 

> Inspireren door te creëren