Over Kees-Jan

Na ruim 10 jaar als verslaggever en eindredacteur in de krantenwereld ben ik sinds 2010 zelfstandig journalistiek ondernemer. Als redacteur & storyteller werk ik voor bladen en soms voor overheidsinstanties (oa. Raad voor de Rechtspraak, Ministerie van Binnenlandse Zaken). Daarnaast ben ik media-docent en begeleid ik aspirant-schrijvers met hun manuscript.

Ik geef workshops en events over storytelling (‘Storytelling aan Zee‘) en over creatief schrijven. Ook was ik een tijdje docent Communicatie & Marketing op een ROC in Hoorn, begeleider van mediastudenten en schrijfdocent op Hogeschool van Amsterdam (HvA) en kerndocent van de HBO Bachelor Journalistiek bij Hogeschool NTI.

 

Een paar jaar geleden schreef ik het boek ‘Weldaad Loont’, over het koningshuis en koninklijke onderscheidingen (zie foto) en werk ik momenteel aan de afronding van mijn tweede over de kracht van storytelling. Die komt medio 2022 uit.

Weldaad loont auteur Dijkstra met De Hoop Scheffer

Boekpresentatie met Jaap de Hoop Scheffer

Helder communiceren

Heldere en authentieke verhalen zijn in mijn ogen ESSENTIEEL om duurzaam succesvol te zijn. Zeker in een tijd dat instituties en overheden steeds meer gewantrouwd worden. Vertrouwen win je & verbinding maak je door open te communiceren. En door storytellingstechnieken toe te passen. Die zijn zeer effectief en worden niet voor niks al decennia toegepast in topfilms en succesvolle tv-series.

De kracht van het woord is zo oud als de weg naar Rome. Dat wordt vaak vergeten in het tijdperk van techbedrijven en sociale media. Eeuwen na het schrift ontdekten we pas beeld & geluid. Ons brein reageert daarom nog steeds sterker op taal, grotendeels onbewust.

Authentieke content & storytelling helpen aan duurzaam succes.
Vooral in deze onrustige tijd en met sociale media, waarin communicatie vaak is gedecimeerd tot (haat)tweets, likes, selfies en TikTok-filmpjes.

 

Mijn kernwaarden

> Kritisch meedenken

> Snel tot de kern komen: doortastend

> Authenticiteit als leidraad 

> Inspireren door te creëren