“Marketing is no longer about the stuff you make,
but about the stories you tell.”

– Seth Godin (marketing icoon)

Storytelling aan Zee

Vertrouwen & Vrijheid

Alles begint met de Waarom-vraag.
Ondernemers die zich bewust zijn van hun INTENTIES en ENERGIE blijken effectiever en gelukkiger in hun werk. Ze werken niet vanuit stress en onzekerheid maar vanuit Authenticiteit, Vertrouwen & Vrijheid.

Dit zijn 3 krachtige drivers voor ontspannen ondernemen. Om zo in een FLOW te komen, die staat van zijn waarin alles van zelf lijkt te gaan. Dat heb ik de afgelopen jaren zelf mogen ervaren. Bij het schrijven van mijn boek over het koningshuis bijvoorbeeld. Toen werkte ik vaak in een flow, 100 % gefocust schrijven zonder afleiding. Verslavend lekker was dat..
Hoe ik dat doe?  Dat deel ik in deze workshop.

 

De kracht van verhalen

In deze workshop deel ik mijn BELANGRIJKSTE LESSEN uit 20 jaar communicatie en media, met de focus op Storytelling. Lessen over de 3 V’s van Vertellen, Verleiden en Verwachtingen inlossen, over AANDACHT trekken én hoe je die kan vasthouden. In een tijd vol afleiding & prikkels een must.

Authentieke verhalen hebben MAGNETISCHE KRACHT.
Al vanaf het moment dat we kunnen praten, eeuwen voordat sociale media & smartphones ons gingen afleiden.
Vanuit mijn journalistieke ervaring leer ik je graag de geheime SLEUTELS van authentieke Storytelling zodat ook JIJ vanuit vertrouwen en flow kunt ondernemen. Niet meer gestresst alle ballen in de lucht houden en steeds moeten leuren om klanten, maar de VRIJHEID voelen die je ertoe bracht om voor jezelf te beginnen.

Nieuwsgierig?

Wil je weten hoe JIJ je authentieke verhaal kan delen en jezelf op een aantrekkelijke manier op de kaart zet, dan raad ik je aan deze kans op een prachtige locatie te grijpen..

Zin in een event vol waarde, met de zilte zeegeur en je voeten in het zand?
Vol kennis die je meer zichtbaarheid gaat opleveren?

Kom dan naar mijn workshop bij Vooges Strand in Zandvoort. Parkeren kan voor de deur van Beachclub Vooges in Zandvoort-Zuid, en op parkeerterrrein Zuid. Er zijn ook prima OV-mogelijkheden naar Zandvoort, met bus en trein (zie 9292.nl).

Deelnemers aan de 1e editie in 2016 waren enthousiast (lees hieronder).
Ik kreeg meermalen de vraag om de workshop te herhalen. Omdat ik deelnemers graag maximale aandacht geef, zijn er beperkte plaatsen voor deze EXCLUSIEVE bijeenkomst. Meld je daarom aan voordat ie vol is: info@keesjandijkstra.nl

Reacties deelnemers 1e ‘Storytelling aan Zee’

“Wow, wat was dat een bijzondere en inspirerende middag. Dank voor jullie hosting en openheid!” (Marjolein, communicatie)

“Hartstikke bedankt! Ik zit net verslag te doen bij het thuisfront over hoe fijn deze workshop was”  (Kitty, office support)

“Dank je wel Marlys en Kees-Jan. Het was zeer inspirerend!”  (Miranda, personal coach)

Enkele van de vele reacties die we ontvingen na de eerste Storytelling-workshop. De deelnemers waren unaniem enthousiast en gingen vol inzichten, energie en een aangescherpt, authentiek verhaal naar huis. Erg leuk om te horen! 🙂

RESERVEER alvast je stoel, zodat je de volgende editie van dit event niet misloopt! >> info@keesjandijkstra.nl

 

Storytelling

Verhalen delen doen we al eeuwenlang. Het zit letterlijk in ons DNA.
Wil je klanten overtuigen, inspireren en verbinden dan kun je eigenlijk niet zonder Storytelling.
Het heeft een MAGNETISCHE AANTREKKINGSKRACHT. Culturen zijn geworteld in lange verhaaltradities. Zo ontstonden de legendes, Romeinse sagen, Griekse mythen, Bijbelverhalen, sprookjes, hoorspelen, films, Netflix-series en games.

 

Leer klanten overtuigen

Hoe breng je je verhaal zo over het voetlicht dat iedereen aan je lippen hangt?

Overtuigend presenteren kan je leren. Het begint met een verhaal dat als een jas bij je past, waardoor klanten zich tot je aangetrokken voelen en met je willen werken (authenticiteit). Om maar eens 1 voordeel te noemen van goede Storytelling.

Daar is meer voor nodig dan het in goede volgorde zetten van een rij woorden over je ‘geweldige diensten en producten’. Dan gaat het om een verhaallijn, met een kop en staart, waarin je emoties oproept, zintuigen aanspreekt, en verbanden legt tussen oorzaak en gevolg.

Hoe je van een brij aan woorden een klantmagneet maakt leer ik je in mijn VIP-coachingsprogramma ‘Effectief schrijven‘ (= 3 maanden coaching + schrijfoefeningen + exemplaar van mijn boek ‘Weldaad Loont’). Mail info@keesjandijkstra.nl voor alle details!

 

 

Lezingen & presentaties

Over hoe je als creatief ondernemer je bedrijf een boost geeft met een goed verhaal en over de kracht van Storytelling verzorg ik ook lezingen en presentaties. Daarin deel ik eigen ervaringen (eind 2015 publiceerde ik mijn goed ontvangen non-fictieboek) met daaropvolgendeTV-optredens bij het populaire royalty-programma ‘Blauw Bloed’ (EO, NPO2) & NTR-kennisquiz ‘Van Alle Tijden’ + succesvolle voorbeelden waarmee je direct aan de slag kan.  Zie voorgaand VIDEO fragment uit mijn lezing “Wat is jouw verhaal?”, die ik in maart gaf bij Creatieve Universiteit Haarlem.

>> Permanent BETA-dag (juni 2016)

Op 27 juni 2016 was ik een van de ruim 50 sprekers op de 8e editie van de zeer drukbezochte Permanent BETA-dag bij AmsterdamConnected (Amsterdam ZO). Op dit populaire estafette-event van Martijn Aslander (oa. ‘Nooit af’) en zijn beweging sprak ik voor een volle zaal over ‘de oerkracht van Storytelling’. Een eer om tussen topsprekers als Arko van Brakel, Claire Boonstra en Jitske Kramer (‘Corporate Tribe’) te mogen spreken.

Spreken-op-Permanent-Beta

Een geslaagd event vol nieuwe tech-ontwikkelingen en een opvallend positieve vibe. Ik heb alleen maar blije gezichten gezien in Amsterdam Zuidoost (dat is niet vanzelfsprekend daar). Alsof creativiteit & innovatie het beste in de mens naar boven haalt 🙂

>> De Huiskamer van Haarlem (juli 2016)

Een bijzondere ervaring. Op de Grote Markt, onder de rook van de imposante Bavo-kerk, in een huiskamersetting voorlezen uit eigen werk. Dat deed ik afgelopen zondag in de bijzondere tentoonstelling ‘De Huiskamer van Haarlem’ van kunstenaar Hans Bossmann. Hij woont 5 wekenlang in historische Vishal in hartje Haarlem, en ontvangt daar dagelijks kunstenaars, muzikanten, dichters en schrijvers. Zondag 24 juli 2016 was de eer aan mij.

Oude-Vishal_Haarlem

Voor een groepje enthousiaste bezoekers heb ik verteld over ‘Weldaad Loont’, over mijn research in de koninklijke archieven van Paleis Noordeinde, over het heftige handschrift van koning Willem III, over zijn omstreden liefdesleven, en een hoofdstuk voorgelezen uit mijn boek. Na mooie woorden en een lekkere fles van Hans ook nog enkele boeken gesigneerd voor de gasten. Een mooie ochtend.