Een van de mooie aspecten van zelfstandig ondernemerschap: iets in een split second bedenken, dat uitwerken en gewoon gaan doen. Als je concept dan blijkt aan te slaan zoals vooraf bedacht beleef je een geluksmomentje. Het resultaat? Een bijzondere bijeenkomst aan zee vol inzichten, verbinding, een lach en een traan. Terugblik op onze workshop ‘Storytelling aan Zee’, 2 september 2016 in Zandvoort-Zuid.

Levensverhaal

‘Omarm je eigen verhaal’ stond er op de flipover, na een warm welkom door kantoorgenoot & loopbaancoach Marlys Stradmeijer in strandtent Vooges in Zandvoort. En dat hebben de deelnemers van ‘Storytelling aan Zee’ stuk voor stuk met verve gedaan. Tijdens oefeningen langs de vloedlijn met een stevig zeebriesje, en aan de tafel in het sfeervolle Beachhouse van Vooges.

storytelling-zee-flipbord

Sfeer en gevoel

Als journalist & blogger heb ik de afgelopen jaren -tig events en seminars bezocht. Wat me altijd weer opviel is dat de locatie & presentatie voor een groot deel bepalend is voor de slagingskans, en mijn herinnering kleurt. Als je vooraf een topevent belooft en je leidt je gasten bijvoorbeeld via een smal trapje naar een benauwd bovenzaaltje in een drukke winkelstraat, vergooi je de kans dat deelnemers zich gelijk thuis voelen. En voldoe je niet aan de verwachtingen. Gevoel is essentieel bij events die gaan over valkuilen & dilemma’s waar ZZP-ers tegenwoordig mee te maken hebben.

storytelling-zee-tafel

Inzichten

Dus besloten Marlys en ik ons naast de inhoud ook te focussen op sfeer, omdat gevoel altijd sterker blijft hangen dan woorden en intenties. Waar we vooraf op hoopten gebeurde bij onze eerste ‘Storytelling aan Zee’: door een veilige omgeving, een kleine groep met ruimte voor veel PERSOONLIJKE AANDACHT en een open sfeer te creëren (met een lelijk woord: faciliteren) ontstonden er mooie dingen. Je zag herkenning, verbinding en inzichten die als regendruppels op het zachte zand landen.

We sloegen obligate introducties als werk & woonplaats over, de schil werd direct afgepeld tot we bij gedachten en gevoelens aankwamen. Straight to the core! Daar waar je DUURZAME veranderingen kunt bewerkstelligen.
Wat een positieve energie komt er vrij als je eens een middag serieus stilstaat bij je eigen authentieke verhaal. ‘Wat zijn mijn talenten? Wat geeft me energie? Waarover krijg ik complimenten?’
Voor veel ondernemers zijn dergelijke vragen door de dagelijkse drukte een BLINDE VLEK. Totdat je elkaar teruggeeft dat het helemaal niet vanzelfsprekend is, dat Storytelling over jou gaat, dat je talenten niet vanzelfsprekend zijn, dat je gehoord en gezien mag worden!

Spelend ondernemen

Ik vond het erg mooi om dit samen met onze leuke gasten te mogen beleven, waarbij hardop werd gedroomd over verlangens (en blokkades en belemmerende gedachten) en tegelijkertijd de voetjes in het zachte zand bleven. Wel dromen, niet zweven. Vooral dicht bij jezelf blijven, spelend ondernemen, authentiek& geloofwaardig! Denk aan de PUURHEID van spelende kinderen. Dáármee maak je het verschil, is mijn stellige overtuiging, zeker in deze tijd.

Reacties deelnemers:

“Wow, wat een bijzondere en inspirerende middag. Thanks voor de hosting en openheid.”
Veel dank voor de nieuwe inzichten”
“Hartstikke bedankt! Ik zit net verslag te doen bij het thuisfront over hoe fijn deze workshop was.”
“Dank je wel Marlys en Kees-Jan. Het was zeer inspirerend”

Nieuwsgierig?IMG-20160729-WA0005 - kopie

Op verzoek wordt deze Storytelling-workshop herhaald in 2017. Voor iedereen die de eerste keer niet kon, en die op een laagdrempelige manier aan zichzelf wil werken. Een middag vol inzichten, verbinding en fijne feedback. Zodat je met een krachtig authentiek verhaal en een dosis zelfvertrouwen naar huis gaat. En die stappen gaat zetten waardoor je een flinke boost krijgt, zowel zakelijk als persoonlijk.

Voor een investering van 157,- pp. ex btw krijg je een waardevolle en relaxte middag in Zandvoort aan zee, met koffie/thee/smoothie/bitterballen + onbetaalbare inzichten én uitzichten 🙂

Om de kwaliteit hoog te houden werken we met kleine groepen. Vragen of wil je gelijk je plek reserveren? Mail: info@keesjandijkstra.nl